Myynnin ja markkinointiviestinnän huippuammattilaiseksi profianttien valmennuksessa

03.09.2021

Business College Helsinki toteuttaa yhteistyössä Profiantin asiantuntijoiden kanssa myynnin ja markkinoinnin liiketoiminnan ammattitutkinnon. Koulutus on suunniteltu alan parissa jo työskenteleville henkilöille sekä aloitteleville yrittäjille, jotka tähtäävät myynnin ja markkinoinnin huippuosaajiksi.

Lisätietoa koulutusohjelmasta

Uuden äärellä muuttuvan työelämän murroksessa

Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala kaipaa yritysmaailman tietotaitoa ja tutkinnon uudistamista vastaamaan muuttuvan työelämän vaatimuksiin. Profiantit tarjoavat opiskelijoille liikemaailman ammattilaisten osaamista sekä kokemusta uudesta tavasta tehdä myynti- ja asiakaspalvelu-, tai markkinointitehtäviä suunnitelmallisella ja kehittävällä otteella.

Koulutuksessa käsitellään tärkeitä tulokulmia eri osa-alueista. Tutustutaan yrityksen liiketoimintamalliin ja -ympäristöön, pureudutaan asiakastyöskentelyyn, myyntiprosessin eri vaiheisiin, sekä henkilökohtaisessa vuorovaikutuksessa että digitaalisesti. Tulet harjoittelemaan markkinointia, palvelumuotoilua, asiakasprofilointia ja asiakkaan ostopolun kartoittamista sovellettuna omaan työhösi. Mukaan opiskelija saa erilaisia kehitystyökaluja, joita voidaan hyödyntää omassa työssä.

Profiantit vastaavat kerran kuussa pidettävistä opetuspäivistä ja koulutuksen materiaaleista sekä järjestävät henkilökohtaisia sparrauskeskusteluita. Koulutus on suunniteltu alan perusteet hallitseville, asiakaspalvelu-, myyntitehtävissä tai markkinointiviestinnän parissa työskenteleville. Koulutusohjelman keskeisenä elementtinä on opittujen asioiden välitön toteuttaminen omassa työssä.

Huippuosaajana saavutat tavoitteesi – joka kerta

Koulutuksen tarkoituksena on valmentaa opiskelijat tehokkaaseen ja tulokselliseen tekemiseen, jota kehystää hyvä itsensä johtaminen. Koulutusohjelman jälkeen opiskelijalla on huippuammattilaisen valmiudet myynti-, markkinointi- ja asiakastyöhön.  Loistat osaamisellasi, saat valmiuksia toiminnan kehittämiseen ja rakennat kestäviä asiakassuhteita. Opit johtamaan itseäsi, tunnistat omat vahvuutesi ja osaat myydä tarjoomasi asiakkaan arvonäkökulmasta.

Profiantin asiantuntijoiden valmennuksessa myynti- ja markkinointityön suunnitelmallisuus kirkastuu, kun tekeminen vaiheistetaan tuottaviksi prosessiksi. Opit hyödyntämään digitaalista markkinointia kohti lopputulosta eli ostavaa, pitkäaikaista asiakassuhdetta. Henkilökohtaisten myyntitaitojen ja vuorovaikutuskykyjen valmennuksessa asiakastyö parantuu ja mahdollisuudet tulokselliseen asiakaskohtaamiseen kasvavat. Pysyt muutoksessa mukana ja opit hyödyntämään asiakaskentän erilaisuuden tehokkaasti.

Liiketoiminnan asiantuntijoiden koulutuksella kohti menestystä

Saila Saarelma on yritysmyynnin kokenut ammattilainen ja yksi koulutusohjelman toteuttavista profianteista.

”Myyntityö on yrityksen tärkein toiminto ja liiketoiminnan elinehto. Opit vaikuttamaan positiivisesti asiakkaaseen myyntiprosessin eri vaiheissa, harjoittelet palvelumuotoilua, asiakasprofilointia sekä asiakkaan ostopolun kartoittamista sovellettuna omaan työhösi.”

Sailan työn parhaiksi puoliksi hän nimeääkin palkitsevan ja onnistumisen iloa tuottavan myyntityön.

Profiant on liiketoiminnan asiantuntijoiden verkosto, joka lupaa asiakkailleen mahdottomia muutoksia takuutyönä. Yhteistyössä Business Collegen kanssa Profiant kehittää suomalaista myynti- ja markkinointiosaamista sekä asiakasprosessien kokonaisvaltaista hallintaa ja johtamista. Työelämän murroksessa menestyminen vaatii rohkeutta ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin sekä uskallusta tarttua muutoksen tuomiin mahdollisuuksiin.

Profiant - Saila Saarelma

Lisätietoa koulutusohjelmasta

Katso lisätietoja koulutusohjelmasta Business College Helsingin sivuilta ja ilmoittaudu mukaan 12.9. mennessä.

 

Kirjoittaja

Maarit Halmela

Solution Focused Coach

Asiakaskokemuksen ja myynnin sujuvuus

Yksilöiden ja tiimien kehittäminen, coaching

LinkedIn

 

 

Profiant - Maarit Halmela