Terrawise

18.03.2021

Terrawise on seitsemän yrityksen fuusioitumisen tulos, jossa tyypilliset yhdistymisen haasteet näkyivät selväsi elokuussa 2020 aloittaneelle toimitusjohtaja Pasi Kailasalolle. Terrawise yhdistää Profiantin kanssa seitsemän yrityskulttuuria ennätysajassa – etänä.

– Isoimmat jumpatut haasteet ovat ehdottomasti olleet integraatiot ja seitsemän erilaisen kulttuurin niputtaminen samaksi. Siiloutuminen oli nähtävissä, vanhat yhtiöt elivät edelleen Terrawisen sisällä, Kailasalo muistelee.

Tavoitteena nopea toiminnan kirkastus

Upi Laakkonen vetää Terrawisen kehitysoperaatiota Profiantilla. Tavoitteena oli nopeassa tahdissa kirkastaa strategia ja menestyksen läpilyöntihankkeet sekä liiketoimintojen välisen roolijaon ja yhteistyön periaatteet. Myös erilaisten toimintojen ja johtamisen yhtenäistäminen oli tehtävänä.

– Aikataulu epäilytti alkuun, lähinnä porukan mukaan saaminen. Upin avulla pääsimme riittävän konkretian tasolle. Opimme Profiantin prosessissa asiakkailtamme ja käytänteiden kautta niitä haasteita, mitkä ennen ovat estäneet yhdessä tekemisen ja strategian muutoksen. Helposti nämä konkreettiset asiat unohtuvat megatrendien ja kilpailijan analysoinnin alle, Kailasalo kertoo.

Koko kehitysprosessi etänä Teamsissa

Digitaalisuus näkyy myös yritysten kehitysprosesseissa. Terrawisen koko projekti tehdään etänä Teamsin ja sen tarjoamien työkalujen avulla.

– Epäilin alussa, saammeko porukan keskustelemaan näin etäyhteyksin. Yllätyin positiivisesti, sillä ihmiset puhuivatkin ihan eri tavalla kipupisteistä. Uskon, että onnistuminen pohjautui haluumme kehittää toimintaa sekä siihen, että nämä etäpäivät oli suunniteltu tarkasti. Ryhmillä oli toimeksiannot, dokumentit ja lomakkeet olivat valmiina. Etäkokouksissa päästiin siis suoraan konkretiaan, Kailasalo kehuu.

Tuloksia

Saimme hyvän keskustelun aikaiseksi, jossa ei etsitty syyllisiä. Konkretia nousi kaikilta helposti. Kun prosessi on viety läpi, meillä on käsissämme yrityskulttuuriltaan vuorovaikutteinen ja avoin Terrawise, mikä näkyy asiakkaalle luottamuksen arvoisena ja haluttuna kumppanina, Kailasalo sanoo nyökytellen tyytyväisenä.