Tutkimus: Vaikuttaako yrityksen strategia henkilöstötyytyväisyyteen tai asiakaskokemukseen?

24.04.2020

Käynnistimme hiljattain anonyymin tutkimuksen sivuillamme, jossa kysyttiin tiettyjen väittämien tärkeyttä ja samaistumista organisaatiossa vastaajan omista lähtökohdista katsottuna. Ensimmäisen viikon aikana pitkälti toistasataa henkilöä osallistui tutkimukseen. Vastaukset ovat hyvin mielenkiintoisia.

Halusimme selvittää, miten ihmiset kokevat strategian, asiakasvaikuttavuuden, lean-ajattelun sekä henkilöstön energisyyden omalla työpaikallaan. Mittareina käytetään tärkeyttä ja samaistumista. Väitteet perustuvat vahvasti omiin teeseihimme, eli väittämiin, jotka ovat hioutuneet vuosien saatossa ja todettu paikkansa pitäviksi.

Tulemme kevään 2020 aikana julkaisemaan saatujen vastausten perusteella artikkeleita, joissa käydään läpi kaikki yhdeksän väittämäämme. Voit osallistua tutkimukseen ja saada heti oman organisaatiosi loppupäätelmän alla olevasta painikkeesta. Mikäli haluat keskustella lopputuloksesta, ota meihin yhteyttä.

Osallistu tutkimukseen

 

Mielenkiintoisia ristiriitoja

Jo ensimmäisen viikon vastausten jälkeen voimme nähdä hyvin mielenkiintoisia ristiriitoja.

Väite: Valmennamme aktiivisesti henkilöstöämme kehittämään yhdessä oman työn sujuvuutta ja asiakasvaikuttavuutta.

34% vastanneista oli enimmäkseen eri mieltä. Kuitenkin näin vastanneiden kesken koettiin jopa organisaation vahvuudeksi (tärkeää sekä samaa mieltä) väite ”Meillä asiakkaan tarve ja palvelukokemus on kaiken työmme sujuvoittamisen määrittäjä.”

Vaikka asiakas, hänen tarpeensa ja kokemuksensa, koetaan olevan sujuvoittamisen määrittäjä, henkilöstöä ei aktiivisesti valmenneta kehittämään asiaa. Miksi näin on?

Asiakasvaikuttavuuden kehittäminen on tärkeä asia, mutta henkilöstö ei aina koe olevansa itse vastuussa asiakaskokemusten sujuvoittamisesta. Tämä johtuu yleensä koulutusten puuttumisesta kokonaan tai niiden yksipuolisuudesta – koulutetaan myyntiä, ohjelmistojen käyttöä tai tuoteominaisuuksia, kun pitäisi valmentaa ja kannustaa hiomaan omaa tekemistä siihen suuntaan, mitä asiakas oikeasti haluaa, Profiantin Esa Heikkilä pohtii.

 

Vastausten tulkinta herättää pohdintaa

Kun julkaisimme tutkimuksen, vastauksia alkoi sataa välittömästi. Nähtävissä olevat ristiriidat vastauksissa kertovat suuresta kehittämisen tarpeesta tavoitteiden ja toimintojen yhdistämisessä. Tunnepuolen tavoitteiden tärkeys ja merkityksellisyys erottuvat selvästi, mutta niihin johtavat aidot toimenpiteet ja vastuut ovat kehityskohde monessa suomalaisessa organisaatiossa.

Tutkimus on mahdollista tehdä myös omassa organisaatiossa, teesinä esimerkiksi koronan aiheuttaman tilanteen hallinta. Joillain toimialoilla myös toimialavertailu on saatavilla. Vastaukset ovat anonyymejä ja antavat profiilin siitä, miten työyhteisö näkee yrityksen tilanteen tällä hetkellä. Monesti uskomus, että meillä on kaikki hyvin tai strateginen uudistuminen on hallussa, vaihtelee työyhteisön keskuudessa.

Oman organisaation yhteisöprofiili on maksuton.

Lisätietoa saat täyttämällä alla olevan yhteydenottolomakkeen.

 

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.