Työelämä pandemian jälkeen – mitä tapahtuu rajoitusten poistuessa?

12.03.2021

Mitä poikkeusolojen ja rajoitusten päättyminen merkitsee työntekemisen kannalta? Moni rientää varmasti välittömästi työpaikalleen – mahtavaa tavata työkaverit, viettää yhdessä kahvihetkiä, käydä lounaalla, ideoida ja suunnitella ihan epävirtuaalisesti. Voiko (työ)elämä palata kuitenkaan ennalleen?

Ei voi.

Olisi hulluutta kuvitella palaavamme takaisin siihen ruutuun, josta maaliskuussa 2020 lähdimme. Miksi palaisimmekaan?

Olemme pakotetusti rakentaneet toimivia ja tuloksellisia työskentelytapoja, joista monet ovat osoittautuneet merkittävästi mielekkäämmäksi kuin entiset.

Olemme huomanneet miten tietyt työtehtävät sujuvat huomattavasti jouhevammin ja laadukkaammin kotikonttorin rauhassa keskittyen.

Monen yrityksen johdossakin on uskallettu luottaa ihmisiin ja työmoraaliin, todeten että tulokset ovat jopa parantuneet.

Olisiko siis sulaa hulluutta palata pandemian jälkeen lähtöruutuun?

Väsymys vähenee sosiaalisen kanssakäymisen normalisoituessa

Kun harrastustoiminta ja muu sosiaalinen kanssakäyminen normalisoituvat, vähenee myös tällä hetkellä etätyön piikkiin menevä väsymys ja kuormitus. Uskon, että tämänhetkinen elämän kokonaistylsyys, puuduttavuus ja yksitoikkoisuus verottavat meitä enemmän, kuin pelkkä etätyö.

Meillä on kohta harvinainen tilaisuus yhdistää uutta ja vanhaa juuri omaan organisaatioon sopivalla tavalla. Mitä toimivia tapoja ja työskentelymalleja organisaationne tiimit ovat löytäneet ja luoneet? Missä on koettu isoimmat pullonkaulat ja turhautumiset?

Profiant Ohjaamme strategista uudistumista

Miettikää organisaatiossanne yhteisten kokemusten perusteella

  • miten yhteistyötä jatkossa tehdään
  • miten organisaatiomme toimii konkreettisesti pandemian jälkeen
  • miten palaverikäytännöt muuttuvat
  • työtehtävien jako etä- ja toimistotöihin
  • kommunikoinnin rajapinnat ja välineet

Pakko on ollut hyvä motivaattori muutokseen tähän asti, mutta nyt henkilöstö on tehnyt yhdessä korjaavia sekä palauttavia toimintatapoja, jotka ovat vaikuttaneet positiivisesti tuloksellisuuteen ja tehokkuuteen. Monet yllätettiin housut kintuissa maaliskuussa 2020, ei anneta positiivisen muutoksen tehdä samoin.

Muutos on pakotetusti alkanut, olisi sulaa hulluutta keskeyttää jo alkanut matka.

Kirjoittaja

Saila Saarelma

Valmentaja, työtapamuotoilija

Asiakaslähtöinen myynti
Tuloksellinen tiimityö
Itsensä johtaminen

LinkedIn

Katso teesimme

Profiant - Saila Saarelma

Kaipaatko apua työelämän järjestelyssä organisaatiossanne? Jätä yhteydenottopyyntö, olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

7 + 2 =