Yrityksen perustaminen: Miten käynnistät toiminnan tapaamatta ketään?

29.05.2020

Profiantin perustamiskokous pidettiin 28. helmikuuta. Silloin tulimme esille ensimmäisen kerran netissä ja saimme kannustavaa positiivista palautetta. Tästä oli mukava aloittaa uuden yrityksen polku. Mutta kuinkas kävikään! Pari viikkoa myöhemmin tuli voimaan uusi maailmanjärjestys, joka mullisti dramaattisesti yrityksemme toiminnan käynnistämisen positiivisella tavalla. Miten yrityksen perustaminen onnistuu etänä?

Kaksi ja puoli kuukautta myöhemmin meitä Profiantteja on täydessä työn touhussa jo viisitoista. Suurin osa heistä ei ole koskaan tavannut toisiaan kasvotusten. Tiimiytyminen ja tuotekehitys ovat täydessä vauhdissa. Asiakkaita on saatu, kilpailutuksissa pärjätty ja tarjouspyyntöjä tulee. Yhdessä tekemisen energia virtaa kuten alussa sivuillamme lupasimme.  Katsotaanko mitä olemme tehneet?

 

Yhteisöllisen oppimisen vahva tarina

Kollegani Upi sanoo usein – ”Emme tarvitse yksin metsästäviä intiaaneja, jotka jakavat kokemuksiaan iltanuotiolla silloin tällöin ja ratsastavat aamulla yksin horisonttiin”. Intiaaniheimon kokemuksiin perustuen olemme päättäneet rakentaa tämän ajan asiantuntijayhteisön, joka elää niin kuin opettaa ja työskentelee aidosti keskenään ilman hierarkisia rakenteita. Itseohjautuvuuden sijaan valmennamme yhteisöllistä oppimista ja yhteisöohjautuvuutta. Tämä tarkoittaa samaa filosofiaa ajateltuna tiimien tasolla. Se on paljon nopeampaa saattaa käytäntöön.

Haastattelimme kymmeniä ihmisiä etänä maalis-huhtikuun aikana. Keskustelimme työelämän murroksesta ja muutoksesta, jonka haluamme käynnistää. Huomasimme ihmisten vahvan tarpeen liittyä johonkin, jonka arvot ja toimintaperiaatteet ovat yhtenevät heidän omiensa kanssa.

 

Yrityksen perustaminen tiiminä ”Team of teams – nopeutta, vapautta ja rohkeutta”

Profiantin tuote- ja ratkaisukehitys perustuu mm. Lean-ajatteluun ja tapahtuu tiimeissä toisiamme valmentaen ja haastaen. Aihioita testataan asiakkaiden kanssa ennen kuin niitä aletaan markkinoida. Profianteista kuka vaan voi osallistua minkä tahansa tiimin työhön, jos uskoo tuovansa osaamista tai näkökulmaa aiheeseen. Tiimejä syntyy ja muotoutuu itsestään jatkuvasti eri asioiden ja projektien ympärille. Olemme oppineet monia tärkeitä asioita:

  • Uuden liiketoiminnan ylös ajaminen on mahdollista tehdä tällä tavalla neljä kertaa perinteistä nopeammin.
  • Yrityksen identiteetin muotoutumisen ja nosteen voima on hyvässä energiassa ja yhteisessä palossa tehdä enemmän hyvää.
  • Jatkuva sisäinen valmennus sekä kokemusten jakaminen varmistaa yhteisen osaamisen nopean kehittymisen.
  • Ihmiset tarvitsevat merkityksen tekemiselleen, omaa osaamista tukevat työkalut, yhteisen ajatuskiihdyttämön asiakasratkaisujen kokoamiseen sekä sujuvat puitteet. Näiden avulla tuloksia alkaa syntyä välittömästi.
  • Läpinäkyvä kommunikaatio ja yhteisöllinen vertaistuki ratkaisee pelin.
  • Kokeilukulttuuria rakennetaan kärsivällisyyden tietä pitkin

 

Mitä seuraavaksi?

Tulemme jatkossa kertomaan asiakkaiden arjen tilanteista johdetuista uudenlaisista ratkaisuista ja kokemuksista. Rakennamme kasvua asiakkaillemme teesiemme mukaan. Etsimme uusia Profiantteja. Kiinnostaako? – laita viesti niin jutellaan lisää.

Kirjoittanut
Esa Heikkilä
LinkedIn

 

Profiant on kokeneiden kasvun ja kehityksen ammattilaisten ja vaikuttajien tehokas verkosto, joka uskoo juhlapuheiden sijaan konkreettisiin ja välittömästi vaikuttaviin tavoitteellisiin toimiin.

Intohimomme on uudistaa organisaatioita konkreettisilla ja välittömästi vaikuttavilla ratkaisuilla. Käytämme luovaa strategista ajattelua ja älykkäästi muotoiltua muutoksen toteutusta. Nostamme osaamisen tasoa valmentamalla ja etsimällä uusia kykyjä.

 

 

Yhteydenotto

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.