Profiant - Profiant Oy - Logo

Korjaaminen alkaa vanhan purkamisella

16.11.2022

Joka ainoa remontti alkaa vanhan purkamisella – niin myös yrityksen myynnin kasvattaminen. Onko rakenteissa lahoa ja vaihdettavaa, ennen kuin päästään rakentamaan uutta tilalle? Natisevatko perustukset liitoksissaan tai hilseileekö maali?

Muutoksia tehdään usein havaintojen perusteella. Asiat näyttävät ”joltakin”, tai viittaavat ”johonkin” ongelmaan tai toimintaan. Kun riittävän monta vaikuttajaa jakaa saman mielipiteen, vääräkin johtopäätös käynnistää korjausliikkeet.

Kysy, älä oleta: myynnin kasvattaminen ei ole hakuammuntaa

Onko myynnin kasvu heikkoa ja +10 % kasvu tuntuu kaukaiselta haaveelta?
Ensimmäiseksi pitää selvittää kuinka hyvin yrityksesi eri toiminnot kykenevät vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja miten hyvin sisäiset prosessit toimivat. Kysy tätä yhtä aikaa asiakkailta, johdolta, myynniltä ja kumppaneilta.

Tuloksena saat kattavan läpileikkauksen asioista, joihin myynnin kasvattaminen kompastuu. Tekoälyteknologialla kyselyn tekeminen käy nopeasti ja saat tulokset käyttöösi jopa viikossa. Tärkeimmät havainnot on hyvä tarkentaa muutamalla täsmähaastattelulla.

Selvitä juurisyyt ja pura esteet

Tilannekuvan perusteella näet ne myynnin esteet, jotka pitää purkaa ensimmäiseksi. Purkuremontissa vapautuu energiaa, työtyytyväisyys paranee ja todelliset juurisyyt paljastuvat havaittujen oireiden alta.

Tuloksena löytyy esilaisia esteitä: helposti korjattavia, projektia vaativia ja myös niitä, joita pitää tuumia hetki. Priorisoinnin jälkeen nämä asiat on laitettava välittömästi työn alle. Näin organisaatio näkee, että muutos on jo liikkeellä ja myynnin kasvattaminen on alkanut. Varmista aina, että tiimit voivat tehdä välittömiä päätöksiä oman työnsä sujuvoittamiseksi.

Myynnin kasvattaminen ja psykologia

Organisaatiossa voi olla kauan kyteneitä ongelmia ja patoutumia. Joskus niitä on vain kahden henkilön välillä, toisinaan pitkään jatkunut siiloutuminen johtaa laajempiin tiimien välisiin ongelmiin.

On turha kuvitella, että ihmiset lähtevät innolla kehittämään uutta, jos arjen työ ottaa päähän joka päivä. Ihmiset eivät kompastu vuoriin, vaan kiviin. Työn esteet pitää purkaa, jotta päästään nopeasti liikkeelle.

Tässä muistilistaa remontin suunnitteluun

  • Tee kotiläksyt ja kysy asioita kaikilta tahoilta
  • Ota mukaan porukkaa kaikista tiimeistä
  • Huomioi kaikki, myös ne hiljaiset tyypit
  • Ota esteet vakavasti – ne ovat kertojiensa kuva todellisuudesta
  • Tehkää yhdessä välittömiä päätöksiä. Lopettakaa turhat palaverit ja touhuaminen, joka ei tuota arvoa asiakkaille
Profiant - Yritys - Työelämä

Kirjoittanut

Esa Heikkilä

Profiant Oy
Toimitusjohtaja

+358405031888
esa.heikkila@profiant.net

LinkedIn

Haluatko tietää, mitä +10% konsepti tarkoittaa teillä käytännössä? Varaa 30min aika kalenterista. Lupaamme vähintään yhden idean myynnin kasvattamiseen. 

Kalenterivaraukseen tästä

Kiinnostaako +10% myynnin kasvattaminen?

Jätä yhteydenottopyyntö alta tai katso kasvukonseptin vaiheet täältä.

14 + 1 =