Profiant - Profiant Oy - Logo

Näin herätät Headhunterin mielenkiinnon

05.06.2020

Ihminen ei ole itseisarvoinen CV:n kanssa. Usein ajatellaan, että Headhunteria, tai rekrytoivaa osapuolta yleensäkin, kiinnostaa vain CV:n rivit. Näin ei kuitenkaan ole – minua Headhunterina kiinnostaa ihminen kokonaisuutena. Miten työnhaku LinkedInissä toimii? Miten kiinnität Headhunterin huomion?

LinkedIn on yksi Headhunterin tärkeimmistä työvälineistä, josta löytyvät niin asiantuntijat, päälliköt kuin johtajatkin. On olemassa asioita CV:n ulkopuolella, mitkä kiinnittävät Headhunterin mielenkiinnon LinkedInissä. Profiantilla meitä kiinnostaa konkretia – oli kyseessä sitten rekrytointi tai organisaation strateginen muutostyö.

 

Mitä Headhunter katsoo LinkedIn-profiilistasi?

Jokainen Headhunter ymmärtää, ettet mitä todennäköisimmin ole maailman paras missään. Todella hyvä on kuitenkin erinomaisesti riittävä meriitti. Itse katson profiilin kokonaisuutta, yleisilmettä ja profiilikuvaa. Ammattimaisen profiilikuvan merkitystä ei voi vähätellä ja sen pitää olla ajantasainen. Työnhaku LinkedInissä (tai yleisestikään) ei kuitenkaan ole missikilpailu, vaan haemme osaavia, motivoituneita ihmisiä.

Myös CV:tä katsotaan. Se ei kuitenkaan saisi olla luettelo työnantajistasi, vaan siitä pitää tulla selkeästi esille taitosi ja miten työnantajasi on konkreettisesti hyötynyt osaamisestasi. Mitä kehitit? Mitä innovoit? Saitko aikaan kasvua – ja kuinka paljon? Fokusoi kahteen-kolmeen asiaan terävästi ja kehu itseäsi. Jos itsensä kehuminen tuottaa ongelmia, pyydä apua esittelyn tekemiseen esimerkiksi sisällöntuottajalta.

 

Työnhaku LinkdInissä: Mitä työnhakijan pitää huomioida LinkedInissä?

Kiinnitä huomiota erityisesti hyvään kuvaan, käyttäytymiseesi, riittävään terävyyteen ja räväkkyyteen. Pyri erottautumaan selkeästi. Videot ovat myös hyviä, ne erottautuvat visuaalisesti, mutta niissäkin sisältö ratkaisee. Väri ja elo ei ole koskaan ollut huono asia. ”Olen tällainen”-videot eivät yksinkertaisesti enää säväytä.

Mieti, miten sinä toimit työelämässä eri tavalla, kuin muut kanssahakijat. Rohkea erottautuminen kertoo kokemuksesta työelämässä, tavastasi toimia erilaisissa tilanteissa. Huomioi, että LinkedIn ei ole mainoskanava, vaan sinun pitää edelleen itse aktiivisesti etsiä töitä. Poistu mukavuusalueeltasi ja keskustele rohkeasti.

 

Alanvaihtajat LinkedInissä

Jos ajattelet vaihtaa alaa, saattaa Headhunter jopa pelätä sinua. Tee selväksi, että haluat uusiin tuuliin ja mikä motivaattorisi muutokselle on. Mieti, miksi minut pitäisi headhuntata toiselle alalle – ja mikä aidosti haluat seuraavaksi olla. Työnhaku LinkedInissä voi siis johtaa myös alanvaihtoon.

Ota huomioon, että alanvaihto ei välttämättä ole elämäntilanteellisesti oikea ratkaisu. Aina ei mennä eteen- tai ylöspäin, vaan ensin mennään alas. Opimme ja omaksumme uutta uusissa tehtävissä. Kerro, että sinulla on motivaatiota oppia.

 

LinkedIn-työnhakijan checklist

Jos haluat kiinnittää Headhunterin huomion LinkedInissä, katso, että vähintään nämä löytyvät profiilistasi:

  • Nimesi alla oleva pieni teksti pitäisi kuvastaa tilannettasi. Esimerkiksi ”Etsin uusia mahdollisuuksia | Teollisuus | Tuotantojohtaja | Uusimaa”
  • Yhteystietosi ovat oikein. Kannattaa laittaa myös puhelinnumero
  • Esittelyteksti sillä kielellä, millä haluat toimia. Voit kielitaidostasi lisätä maininnan esittelyysi. Erottaudu esittelyssäsi, kerro mitä olet saanut aikaan ja mitä haluat tulevaisuudessa saada aikaan
  • Profiilikuva on ajantasainen
  • Voit pyytää entisiä kollegoitasi, asiakkaitasi tai muita ammatillisia läheisiä suosittelemaan sinua. Nämä löytyvät kohdasta ”Endorsements” ja ”Recommendations”
  • Miltä alalta haet töitä ja miltä alueelta

 

Viimeisenä: jaa tarinasi, tavoitteesi ja intohimosi. Ole rohkea ja aktiivinen.

 

 

Yhteydenotto

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.