Profiant - Profiant Oy - Logo

Pelottava ahdistava alentava myynti – Osa 2

29.01.2021

Blogimme ensimmäisessä osassa toimme esiin yhteiskunnan ja yrityselämän kielteisiä asenteita myyntityötä kohtaan. Milla Siivonen kertoo blogisarjassa kokemuksia ja asenteellisia havaintoja myynnillisestä työstä. Miten myyntityö ja Milla tulevat nyt toimeen? Millaa haastattelee työtapamuotoilijamme Saila Saarelma. 

Muistan vielä elävästi ensimmäiset myyntipuheluni asiakkailleni. Tilanne oli suorastaan kauhea. Vaikka pidin itseäni rohkeana ja sosiaalisesti taitavana, soiton hetki kammotti. Kuvittelin olevani tällä kertaa itse se puhelinmyyjä, joka ei ymmärrä lopettaa ajoissa. Myyntityö pelotti.

Milla, mikä sai asenteesi muuttumaan myyntityötä kohtaan?

Ensimmäisen kuukauden ajan myyntityö oli äärimmäisen turhauttavaa. Usein töiden jälkeen olin pettynyt ja ärsyyntynyt. Opettelin ja kokeilin monenlaisia aloituksia puheluille, mutta kaikki tuntui yhtä huonoilta vaihtoehdoilta, sillä työ ei tuottanut mitään tulosta. Olin päättänyt saavani edes yhden diilin kesän aikana, joten enhän olisi voinut luovuttaa kesken, jos kerran olin oppinut jo paljon uutta. Noin kuukauden jälkeen se sitten tapahtuikin, sain laittaa tilaajasopimukseen oman nimikirjoitukseni kaupan synnyn johdosta, enkä voisi unohtaa sitä tunnetta. Se oli mullistavaa, sillä en ollut koskaan aikaisemmin tuntenut mitään sellaista työelämässä. Onnistumisen tunteen käänsin voimavaraksi, joka muutti asenteeni täysin myyntityötä kohtaan.

Mistä et mistään hinnasta työssäsi luopuisi?

Siitä fiiliksestä, jonka saan tapauksissa, kun myyntityö tuottaa tulosta. Se on jotain aivan uutta ja mahtavaa. Onnistunut diili puskee hyvää niin moneen suuntaan, että eihän siinä voi kuin sisäisesti tuulettaa ja yrittää peitellä kasvoilta paistavaa voittajan virnistelevää hymyä. Vaikka olen tehnyt myyntityötä kohta jo vuoden verran, se fiilis on aina läsnä ja uskon, ettei se katoa koskaan. Myyntityö vaatii pitkäjänteisyyttä, periksiantamatonta sitkeyttä sekä uskoa itseensä ja välillä on tilanteita, jolloin sitä miettii, että pettymyksiä tulee vain pettymysten perään. Kuitenkin on hienoa sanoa se ääneen, että onnistumisia ja opettavaisia tilanteita on aina enemmän kuin pettymyksiä. Myyntityö pitää sisällään laajan skaalan monia tuntemuksia ja tuskin koskaan voi välttyä siltä turhautumiselta tai jopa epätoivolta. Välillä tuntuu kuitenkin siltä, että pitäisi oikein ravistella itseään, että minä todella tein tämän ja se jos jokin, on koukuttavaa!

Mitä haluaisit kertoa aiemmalle itsellesi?

Älä anna turhautumisella itsellesi syytä luovuttaa, ennen kuin olet oikeasti sisällä työssä. Ole iloinen, että onnistut, sillä onnistuminen ruokkii asennemuutoksia ja erilaisia työtapoja.

Mitkä sinun kokemuksesi ovat, hyvä lukija?

Kiitos Milla! Toivottavasti kokemuksesi on esimerkkinä monelle, meille jo työelämässä pidempäänkin toimineille. Seuraavassa osassa kerron oman kokemukseni myynnillisestä työstä. Koska työelämä on muuttunut alalla kuin alalla todella paljon, olisikin kiva kuulla miten pidempään työelämässä olleena näet ja koet juuri myyntityön muuttuneen. Lähetä viesti oheisen lomakkeen kautta tai kommentoi sosiaalisessa mediassa! Milla Siivonen LinkedIn Saila Saarelma LinkedIn Profiant LinkedIn  

9 + 7 =